تاریخ انتشار : یکشنبه 31 اردیبهشت 1402 - 20:56
7 بازدید
کد خبر : 208690

کشت گیاه کاملینا در ۱۶۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی مرکزی

کشت گیاه کاملینا در ۱۶۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی مرکزی

به گزارش ایلنا، علیرضا کیشانی افزود: متأسفانه به دلیل خشک‌سالی و عدم بارش‌های مناسب در پاییز سال گذشته و بهار سال جاری، ۸۰۰ هکتار از مجموع اراضی اختصاص یافته به کشت دانه‌های روغنی کاملینا در استان مرکزی از بین رفت. بنابراین با احتساب اراضی از بین رفته این گیاه پیش‌بینی می‌شود، زمین‌های باقی‌مانده این گیاه

کشت گیاه کاملینا در 1600 هکتار از زمین‌های کشاورزی مرکزی

به گزارش ایلنا، علیرضا کیشانی افزود: متأسفانه به دلیل خشک‌سالی و عدم بارش‌های مناسب در پاییز سال گذشته و بهار سال جاری، ۸۰۰ هکتار از مجموع اراضی اختصاص یافته به کشت دانه‌های روغنی کاملینا در استان مرکزی از بین رفت. بنابراین با احتساب اراضی از بین رفته این گیاه پیش‌بینی می‌شود، زمین‌های باقی‌مانده این گیاه در استان ۲۴۰ تن دانه روغنی برداشت شود.

وی ادامه داد: با توجه به بازدهی مناسب دانه‌های روغنی کاملینا در اراضی کشاورزی استان مرکزی، این گیاه به عنوان محصول جدید به این استان وارد شد و در زمین‌های کشاورزی کشت شده‌ است. همچنین توسعه کشت این گیاه در زمین‌های دیم استان مرکزی با همکاری کشاورزان در سال زراعی آینده در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان قرار گرفته است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: با توجه به وابستگی گیاه کاملینا به بارش باران، امید است با افزایش بارندگی‌ها زمینه افزایش کشت و تولید دانه‌های روغنی کاملینا در سال زراعی آینده در استان مرکزی فراهم شود. باید در نظر داشت که توسعه کشت این گیاه در کشور و همچنین این استان نقش مهمی در تأمین روغن مورد نیاز کشور دارد.

کیشانی به حجم تولید گیاه کاملینا در هر هکتار و همچنین حجم روغن‌گیری آن اشاره داشته و تصریح کرد: میزان تولید دانه‌های روغنی کاملینا در دیم‌زارها ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است. همچنین با انجام آبیاری تکمیلی امکان افزایش تولید این محصول به ۱۲۰۰ کیلوگرم در هکتار وجود دارد. طبق تحقیقات انجام شده و تجربیات گذشته، میزان روغن دهی دانه‌های روغنی کاملینا، ۴۰ تا ۴۵ درصد متغیر است.

وی بیان داشت: استان مرکزی به عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می‌شود. به همین علت در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است. اما علیرغم صنعتی بودن، این استان در زمره ۱۰ استان نخست کشور در حوزه کشاورزی در کشور شناخته می‌شود و از اراضی زراعی و باغی مرغوبی در زمینه کشاورزی برخوردار است.

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.